• Müşteri Hizmetleri
  • Üye Girişi
  • Rehberde Yerini Al - Hemen Kayıt Ol

Gizlilik Sözleşmesi

Güzellik Rehberi kullanıcılarının gizliliğine saygı duyar ve gizliliğinizi koruma taahhüdünü göstermek için bu Gizlilik Politikasını geliştirmiştir. Bu Gizlilik Politikası sizin için, Güzellik Rehberi (ve aksi belirtilmedikçe bu politikaya bağlanan Güzellik Rehberi tarafından kontrol edilen veya işletilen tüm web siteleri ve URL'ler) veya hizmetlerimiz olan bir birey olarak veya topladığımız bilgiler, bu bilgilerin nasıl kullanılabileceği, kimlerle paylaşılabileceği ve bu tür kullanımlar ve açıklamalarla ilgili seçenekleriniz hakkında bize çeşitli bilgiler sunar.

Web sitemizi veya hizmetlerimizi kullanırken veya bizimle iş yaparken bu Gizlilik Politikasını dikkatlice okumanızı öneririz. Web sitemizi kullanarak, bu Gizlilik Politikasında açıklanan uygulamaları kabul etmiş oluyorsunuz.

Gizlilik uygulamalarımızla ilgili herhangi bir sorunuz varsa, bizimle nasıl iletişime geçeceğiniz hakkında bilgi için lütfen bu Gizlilik Politikasının sonuna bakın.


Hakkınızda topladığımız bilgiler

Genel olarak. Adınızı ve e-posta adresinizi ve sizi tanımlamayan diğer bilgileri gibi sizi tanımlayabilen kişisel bilgiler toplayabiliriz. Web sitemiz aracılığıyla kişisel bilgi verdiğinizde, bilgi Amerika Birleşik Devletleri'nde ve dünyanın diğer ülkelerinde bulunan sunuculara gönderilebilir.


Girdiğiniz bilgiler Web sitemize girdiğiniz veya bize başka bir şekilde verdiğiniz kişisel bilgileri toplayabilir ve saklayabiliriz. Bu, adınız, adresiniz, e-posta adresiniz ve telefon numaranız gibi tanımlayıcı bilgileri ve ayrıca Uzmanlar için kredi kartı numaranızı ve diğer kişisel olarak tanımlanabilir bilgileri içerir. Ayrıca ilgi alanlarınız ve etkinlikleriniz, cinsiyetiniz ve yaşınız ve diğer demografik bilgiler hakkında bilgi talep edebiliriz

Diğer kaynaklardan gelen bilgiler Ayrıca, sizinle ilgili kişisel ve kişisel olmayan bilgileri periyodik olarak diğer iş ortaklarından, yüklenicilerden ve diğer üçüncü taraflardan da edinebiliriz. Alabileceğimiz bilgilere örnek olarak aşağıdakiler verilebilir (ancak bunlarla sınırlı değildir): güncellenmiş teslimat ve adres bilgileri, satın alma geçmişi ve ek demografik bilgiler.

Diğerleri hakkında bilgi Ayrıca bize sağladığınız diğer kişiler hakkında kişisel bilgiler toplayabilir ve saklayabiliriz. Web sitemizi, sistemimiz aracılığıyla ilgilerini çekebilecek başkalarını (arkadaşlar, akrabalar, iş arkadaşları, vb.) Göndermek için kullanırsanız, kişisel bilgilerinizi ve bu tür her bir alıcının kişisel bilgilerini saklayabiliriz


Bilgi toplamak için çerezlerin ve diğer teknolojilerin kullanımı. Bilgisayarınızdan ve sitemizdeki faaliyetleriniz hakkında bilgi toplamak için çeşitli teknolojiler kullanıyoruz.


Web sitemizi ziyaret ettiğinizde otomatik olarak tarayıcınızdan bilgi toplarız. Bu bilgiler IP adresinizi, tarayıcı türünüzü ve dilinizi, erişim sürelerinizi, tarayıcınızın daha önce bizden kabul ettiği silinmemiş çerezlerin içeriğini (bkz. Aşağıdaki "Çerezler") ve yönlendiren web sitesi adresini içerir.

Çerezler: Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, sitemize erişimi kolaylaştırmak ve çevrimiçi deneyiminizi kişiselleştirmek için bilgisayarınıza bir veya daha fazla çerez atayabiliriz. Bir çerez kullanarak, ziyaret ettiğiniz web sayfaları, tıkladığınız bağlantılar ve sitemizde yaptığınız aramalar gibi sitemizdeki çevrimiçi etkinliğiniz hakkında otomatik olarak bilgi toplayabiliriz. Çoğu tarayıcı çerezleri otomatik olarak kabul eder, ancak genellikle çerez ayarlarınızı reddetmek için tarayıcı ayarınızı değiştirebilirsiniz. Çerezleri reddetmeyi seçerseniz, web sitemizde sunulan etkileşimli özelliklerin bazılarında oturum açamayabileceğinizi veya kullanamayabileceğinizi lütfen unutmayın.

Diğer Teknolojiler: Sitemizi kullanımınızı izlemek için web işaretçileri ve diğer benzer teknolojiler gibi standart İnternet teknolojisini kullanabiliriz. Ayrıca, iletilerin açılıp açılmadığını ve üzerinde işlem yapılıp yapılmadığını belirlemek için promosyon [veya diğer] e-posta iletilerine veya haber bültenlerine web işaretçileri ekleyebiliriz. Bu şekilde elde ettiğimiz bilgiler, web sitesi ziyaretçilerimize sunduğumuz hizmetleri, hedefli reklamlar sunacak şekilde özelleştirmemize ve çevrimiçi reklamcılık, içerik, programlama veya diğer etkinliklerimizin genel etkinliğini ölçmemize olanak tanır.

Üçüncü taraflarca toplanan bilgiler. Yetkili servis sağlayıcılarımız, reklamcılık şirketlerimiz ve reklam ağlarımız dahil (ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) üçüncü tarafların sitemizde reklam göstermesine izin verebiliriz. Bu şirketler, reklamlarını görüntüleyen veya onlarla etkileşime giren kullanıcılar hakkında bilgi toplamak için çerezler gibi izleme teknolojilerini kullanabilir. Web sitemiz bu üçüncü taraflara herhangi bir kişisel bilgi sağlamamaktadır.


Kişisel Verilerin Korunması

Kullanım koşullarında yer alan amaçlar doğrultusunda kişisel verileriniz, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile düzenlenen İlkeler ve İşleme Şartları uyarınca ve aşağıda detayları belirtilen amaçlar doğrultusunda işlenecektir:


Veri sorumlusunun aydınlatma yükümlülüğü


a) Veri sorumlusunun ve varsa temsilcisinin kimliği,


Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince, sitemize eklediğiniz kişisel verileriniz; veri sorumlusu olarak Güzellik Bilgi Teknolojileri Tic. Ltd. Şti. (Güzellik Rehberi) tarafından aşağıda açıklanan bilgiler doğrultusunda toplanacak ve işlenebilecektir.


b) Kişisel verilerin hangi amaçla işleneceği,


Güzellik Rehberi tarafından sunulan hizmetler kapsamında işlenen ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince kişisel veri sayılan verilerin hangileri olduğu aşağıda başlıklar altında belirtilmiştir.


Ad ve İletişim Bilgileri: Ad, soyadı, Gsm numarası, Sabit telefonu, iş telefonu, adresi, e-mail adresi, fatura bilgileri, TC kimlik numarası (ulusal kimlik numarası), kimlik fotokopisi ve alakalı diğer belge ve dökümanlar.


Kimlik Doğrulama Bilgileri: Kullanıcıların üyelik bilgileri, kimliği doğrulaması yapmak için ve hesaba erişimi sağlamak için kullanılan şifreleri, Kullanıcı Adı, iletişim bilgileri, Kullanıcı numaraları, ilan numaraları.


Demografik Veriler: Doğum tarihi, yaş, cinsiyet, medeni hali, eğitim durumu, meslek, ilgi alanları, tercih edilen dil verileri.


Kullanım Verileri ve Sık Kullanılanlar: Çeşitli uygulama, yazılım ve diğer yazılımlar aracılığıyla sistemlerinizden toplanan veriler ile Güzellik Rehberi’ni veya Müşteri Hizmetleri'ni arama nedenleriniz, ilgili ses kayıtları, ürünün kullanıldığı tarih ve saat verileri, Rehber üzerinden incelenen ürünler, yurtiçi veya yurtdışı firmaların anket, banner reklam yönlendirmesi gibi uygulamaları üzerinden kullanıcıların ilgili ürüne yönlenebilmeleri ve ürün tedarikçisi firmaların kullanıcı ile iletişime geçmesi için ilgili anket veya bannerda belirtilen veriler, hizmetlerin geliştirilmesi ve tarafınıza göre özelleştirilmesi adına kullanım alışkanlıkları (önceliklendirme seçenekleri, tercih edilen geri dönüş metodu ve tarihi, cevap verilen kanallar, Rehber’e son giriş tarihi, kullanılan Üyelik Paketi türü, gönderi türü, ziyaret edilen internet siteleri, görüntülenen sayfa sayısı, ziyaret süresi, girilen arama sözcükleri, ziyareti gerçekleştirilen ürün ve ilanların ilgili kategorileri,) hizmetlerin sorunsuz bir şekilde sağlanabilmesinin temini amacıyla rehber kullanımı sırasında oluşan hatalar ve alakalı sorunlar.


Konum Verileri: Ziyaretçilerin ve üyelerin o anki tam veya yaklaşık konumları ile ilgili verileri kapsar. GPS verisi ile IP ve port adreslerinden edinilen konum verisi, kullanıcı Güzellik Rehberi’nin web sitesi veya mobil uygulamalarını kullanırken, kendi bulunduğu konumun etrafındaki firmaları görmek, rehbere firma girişi yapmak, firma ilanları aramak ve ilan vermek istemesi durumunda ve kullanıcının izin vermesi durumunda kullanılır.


Ödeme Verileri: Firma ve müşteri fatura ve ödeme bilgileri (adı, soyadı, fatura adresi, TC kimlik numarası, vergi kimlik numarası), üyeye gönderilen faturalar ve üyelerden alınan ödemelere ait dekont örnekleri, ödeme numarası, fatura numarası, fatura tutarı, fatura kesim tarihi gibi veriler.


Parmak İzi: Mobil uygulamada şifre girmek yerine parmak izi ile giriş şıkkını seçebilirsiniz. Mobil cihazınızın ayarlar menüsünden yapabileceğiniz parmak izi tanımlaması ile gerçekleştirilecek işlem kapsamında Güzellik Rehberi’ne parmak iziniz hiçbir şekilde iletilmeyecektir. Mobil cihaz üzerinden Güzellik Rehberi’ne sadece doğrulama ya da hata uyarısı gelmekte ve buna istinaden uygulamaya girişiniz gerçekleştirilmektedir. Doğrulama gelmediği durumda işlemi yeniden tekrarlamaya veya başka bir yöntemle giriş yapmaya yönlendirilirsiniz. Parmak izi ile giriş yöntemini cihazınızın ayarlar menüsünden dilediğiniz zaman kapatabilirsiniz.


Kişisel Verileriniz Nerede Depolanır ve İşlenir?

Sisteme girdiğiniz kişisel verileriniz yurtiçinde veya yurtdışında Güzellik Rehberi’nin ya da bağlı kuruluşlarının, alt kuruluşlarının veya işbirliği içinde bulunduğu hizmet servis sağlayıcılarının sisteminin kurulu bulunduğu başka bir ülkede depolanabilir ve işbu Bilgilendirme’deki amaçlar doğrultusunda ve bu amaçlara uygun olarak işlenebilir.


İşbu Bilgilendirme dahilinde elde edilen kişisel verileriniz bu maddelerde yer alan hükümlere ve verilerin depolandığı ve işlendiği ülkede halen yürürlükte bulunan mevzuat dahilinde ve öngörülen güvenlik önlemleri doğrultusunda işlenecektir.


Kişisel verileriniz, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile düzenlenen İlkeler ve İşleme Şartları gereğince ve aşağıda detayları belirtilen amaçlara uygun olarak işlenecektir:


Ad ve İletişim Bilgileri: Şirket içi değerlendirme, iletişim, Kullanıcı kayıt, potansiyel müşteri bilgisi elde etmek, satış sonrası süreçlerin geliştirilmesi, iş geliştirme, tahsilat, müşteri portföy yönetimi, promosyon,  analiz, şikayet yönetimi, müşteri memnuniyeti süreçlerini yönetmek, pazarlama, reklam, araştırma, faturalandırma, etkinlik bilgilendirmesi, operasyonel faaliyetlerin yürütülmesi, hizmet kalitesinin ölçülmesi, geliştirilmesi, denetim, kontrol, optimizasyon, müşteri doğrulama, pazarlama, satış, reklam, satış sonrası hizmetleri, dolandırıcılığın tespiti ve önlenmesi;


Kimlik Doğrulama Bilgileri: Kullanıcı kayıt, sorun/hata bildirimi, kontrol, operasyonel faaliyetlerin geliştirilmesi, yürütülmesi, satış sonrası süreçlerin geliştirilmesi, iş geliştirme, tahsilat, şirket içi değerlendirme, müşteri portföy yönetimi, hizmet kalitesinin ölçülmesi, iletişim, optimizasyon, moderasyon, denetim, risk yönetimi, denetim, müşteri doğrulama, dolandırıcılığın tespiti ve önlenmesi;


Demografik Veriler: Promosyon, şirket içi değerlendirme, analiz, iletişim, satış sonrası süreçlerin geliştirilmesi, iş geliştirme, tahsilat, kullanım verileri ve ilgi alanları, sık kullanılanlar, pazarlama, satış, reklam, denetim ve kontrol, risk yönetimi, satış sonrası süreçlerin geliştirilmesi, iş geliştirme, tahsilat, şirket içi değerlendirme, müşteri portföy yönetimi, satış sonrası hizmetler, hizmet kalitesinin ölçülmesi, geliştirilmesi, iletişim, şikayet yönetimi süreçlerini yürütmek, operasyonel faaliyetlerin yürütülmesi ve geliştirilmesi, kayıt, sorun/hata bildirimi;


Kullanım Verileri ve Sık Kullanılanlar: Kullanıcı kayıt, sorun/hata bildirimi, kontrol, sorgulama, operasyonel faaliyetlerin yürütülmesi ve geliştirilmesi, satış sonrası hizmetler ve satış sonrası süreçlerin geliştirilmesi, iş geliştirme, tahsilat, şirket içi değerlendirme, çevrimiçi davranışsal reklamcılık ve pazarlama, müşteri portföy yönetimi, hizmet kalitesinin ölçülmesi ve geliştirilmesi, iletişim,  optimizasyon, denetim, risk yönetimi ve kontrol, promosyon, analiz, ilgi alanları belirleme, skorlama, profilleme, pazarlama, satış, reklam, iletişim, şikayet yönetimi süreçlerini yürütmek, kayıt, sorun/hata bildirimi;


Konum verileri: Konuma bağlı veya konumla ilişkili Rehber fonksiyonlarının kullandırılması, denetim ve kontrol, risk yönetimi;


Ödeme Verileri: Faturalandırma sürecini yönetmek, muhasebe, satış sonrası süreçlerin geliştirilmesi, iş geliştirme, tahsilat, şirket içi değerlendirme, skorlama, profilleme, müşteri portföy yönetimi, satış sonrası hizmetler, iletişim, pazarlama, denetim, kontrol, ödeme hizmet sağlayıcıları ile yürütülen süreçler;


İçerik: İş geliştirme, optimizasyon, müşteri portföy yönetimi, denetim, kontrol, operasyonel faaliyetlerin geliştirilmesi, iş geliştirme, promosyon, şirket içi değerlendirme, müşteri yönetimi, analiz, skorlama, profilleme, satış sonrası süreçlerin geliştirilmesi, tahsilat, satış sonrası hizmetler, iletişim, hizmet kalitesi ölçülmesi, geliştirilmesi, şikayet yönetimi süreçlerini yürütme;


Anket ve Test Cevapları: Güzellik Rehberi tarafından Rehber dahilinde düzenlenen periyodik anketlere veya testlere cevap veren kullanıcılardan talep edilen bilgiler, Güzellik Rehberi ile Rehber fonksiyonlarının kullandırılması ve bu fonksiyonların Güzellik Rehberi tarafından yerine getirilebilmesi için işbirliği yaptığı gerçek ve/veya tüzel kişiler ile Rehber'in kullanım amaçlarına uygun olarak yukarıda belirtilen tüm işleme faaliyetleri kapsamında işbirliği yaptığı üçüncü gerçek ve tüzel kişiler tarafından bu kullanıcılara doğrudan pazarlama yapma, istatistiki analiz yapma, süreçlerini iyileştirme ve veri tabanı oluşturma;


Güzellik Rehberi ile iş ilişkisi içerisinde olan üçüncü gerçek veya tüzel kişiler ile yapılan sözleşmeler veya yürütülen faaliyetler ile yasal düzenlemelerden doğan yükümlülükler çerçevesinde hukuki ve ticari yükümlülüklerin gerçekleştirilmesi için Güzellik Rehberi tarafından iş ortağı/müşteri/tedarikçiler ile yapılan sözleşmelerden kaynaklanan yükümlülükleri ifa etme, hak tesis etme, hakları koruma, ticari ve hukuki değerlendirme süreçlerini yürütme, hukuki ve ticari risk analizleri yapma, hukuki uyum sürecini yürütme, ilgili yasal mevzuatlarda belirtilen belgeleri kullanıcının alıp alamayacağına yönelik yapılan testleri sonuçlandırma, mali işleri yürütme, yasal gereklilikleri yerine getirme, yetkili kurum, kuruluş ve mercilerin kararlarını yerine getirme, taleplerini cevaplama amaçlarıyla 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde işlenecektir.


Kişisel Verileri Saklama Süresi


Güzellik Rehberi, elde ettiği kişisel verileri, Kullanıcılar’a Hizmet’ten en iyi şekilde faydalanabilmeleri için işbu Bilgilendirme ile Üyelik Sözleşmesi’nde belirtilen şartlar çerçevesinde ve Üyelik Sözleşmesi’nin mahiyetinden kaynaklanan yükümlülükleri yerine getirebilmesi adına işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edecektir.


Buna ek olarak, Güzellik Rehberi, Üyelik Sözleşmesi’nden doğabilecek herhangi bir uyuşmazlık durumunda, uyuşmazlık kapsamında idari veya yargı süreçlerinin yürütülebilmesi amacıyla sınırlı olmak üzere ve ilgili mevzuat uyarınca belirlenen zamanaşımı süreleri boyunca kişisel verileri saklayacaktır.


c) İşlenen kişisel verilerin kimlere ve hangi amaçla aktarılabileceği,


Güzellik Rehberi, Kullanıcıya ait kişisel verileri ve bu kişisel verileri kullanarak elde ettiği yeni verileri veya Kullanıcıların kendi isteğiyle Rehber'e girdikleri kişisel bilgileri başta Üyelik Sözleşmesi gereklerini ve Hizmetler’i ifa etmek, Kullanıcı deneyimini geliştirmek (iyileştirme ve kişiselleştirme dahil), Kullanıcıların güvenliğini sağlamak, dolandırıcılığı tespit etmek ve önlemek, Hizmet’leri geliştirmek, Hizmet’ler için önem arz edebilecek nitelikteki sorgulama faaliyetlerini gerçekleştirmek, operasyonel değerlendirme araştırması yapmak, hataları gidermek, Kullanıcı kimliklerini doğrulamak, sistem performansını geliştirmek olmak üzere yukarıda işleme amaçları kısmında belirtilen amaçlardan herhangi birini gerçekleştirebilmek için dış kaynak hizmet sağlayıcılar, iş ortakları, tedarikçiler; Hizmetler’i ifa ederken aktarımın gerektirdiği ölçüde kurumsal üyeler,  kargo şirketleri, hukuk büroları, araştırma şirketleri, çağrı merkezleri, şikayet yönetimi ve güvenliğin sağlanmasına ilişkin yazılım şirketleri, ajanslar, danışmanlık şirketleri, basım sektöründe yer alan şirketler, sosyal medya mecraları dahil üçüncü gerçek ve/veya tüzel kişiler ile ve yasal zorunluluklar kapsamında yetkili kurum, kuruluş, merci, idari ve yargı organları ile paylaşmaktadır.


Ayrıca, Kullanıcının Ad ve İletişim Bilgileri, ödeme aşamasında onaylayacağı ödeme kuruluşu çerçeve sözleşmesi uyarınca ve 9 Ocak 2008 tarihli ve 26751 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelik uyarınca kimlik doğrulaması gerçekleştirilmesi amacıyla ödeme kuruluşlarıyla paylaşılacaktır.

Cihazınıza yerleştirilen çerezler aracılığıyla elde edilen kişisel verileriniz üçüncü kişiler ile işbu Bilgilendirme’de belirtilen kapsam ve amaçlarla paylaşılabilecektir.

Güzellik Rehberi kişisel verileri yukarıda belirtilen kategoriler ve amaçlar dahilinde bu amaçlarla sınırlı ve orantılı olmak üzere yurt içinde üçüncü kişilere aktarabileceği gibi yurt dışına da aktarabilecektir.



ç) Kişisel veri toplamanın yöntemi ve hukuki sebebi,


Güzellik Rehberi, daha etkin bir şekilde çalışmak ve size en iyi hizmeti sunmak için kişisel verilerinizi toplamaktadır. Güzellik Rehberi, kişisel verilerinizi, doğrudan sizden (veri sahibi), sizin adınıza hareket eden vekil ve/veya hareket etmeye yetkili kişiler tarafından verileriniz aşağıdaki yöntemler kullanılarak toplanmaktadır:


Doğrudan Güzellik Rehberi’ne Vermiş Olduğunuz Veriler: Hizmet’in gerçekleştirilmesi için ve Rehber'in kullanımı öncesinde veya sırasında, Güzellik Rehberi’ne Kullanıcıların kendi inisiyatifleri doğrultusunda verdikleri kişisel verileri ifade eder. Bu kişisel veriler, doğrudan Kullanıcılar tarafından Güzellik Rehberi’ne pozitif hareketleri neticesinde verilen tüm kişisel verileri kapsar. Örneğin, ad-soyad, iletişim bilgileri, kimlik bilgileri, anketlere verilen cevaplar, demografik veriler ve içerik bilgileri bu tür verilere girmektedir.


Rehberimizi Kullandığınız Zaman Elde Ettiğimiz Veriler: Güzellik Rehberi’nin sunduğu hizmet sırasında, belirli yazılım ya da teknolojik araçlar vasıtasıyla alınan Kullanıcıların kullanım alışkanlıklarına ilişkin kişisel verileri kapsamaktadır. Örneğin, konum verileri ve sık kullanılanlar ile birlikte ilgi alanları ve kullanım verileri bu tür verilere girmektedir.


Güzellik Rehberi, çevrimiçi davranışsal reklamcılık ve pazarlama yapılabilmesi amacıyla siteye gelen kullanıcının üye olmasalar dahi sitedeki davranışlarını tarayıcıda bulunan bir cookie (çerez) ile ilişkilendirme ve görüntülenen sayfa sayısı, ziyaret süresi ve hedef tamamlama sayısı gibi kullanım verilerini toplamaktadır.


Bu yöntemlerle toplanan kişisel verileriniz 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilmiş olan;


Kanunlarda açıkça öngörülmüş olması,


Hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmek için zorunlu olması (Elektronik ticaret faaliyetlerini, maliyeye ve vergiye ait hususları, tüketicinin korunmasını ve sair konuları düzenleyen yasal düzenlemeler),


Sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olup işlemenin gerekli olması (Üyelik Sözleşmesi, Kullanım Koşulları ve bunlara dayalı olarak sözleşmenin ifası, hakkın tesisi ve korunması),


Meşru menfaati için işlemenin zorunlu olması (Güzellik Rehberi’nin Rehber ile ilgili faaliyetlerinde özellikle dolandırıcılığı engellemek başta olmak üzere hizmetleri yürütebilmesi için gerekli olan verileri toplaması),


Tarafınızca halka açılmış olması,


Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için işlemenin zorunlu olması,


Açık rızanızın bulunması şeklindeki hukuki sebeplere dayanmaktadır.


Bu yöntemlerle toplanan kişisel verileriniz 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında bu Bilgilendirme’de belirtilen amaçlarla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.


Kişisel verileri toplamanın hukuki dayanakları;


· Üyelik Sözleşmesi, Kullanım Koşulları ve bunlara dayalı olarak sözleşmenin ifası, hakkın tesisi ve korunması

· Elektronik ticaret faaliyetlerini, maliyeye ve vergiye ait hususları, tüketicinin korunmasını ve sair konuları düzenleyen yasal düzenlemeler

· Güzellik Rehberi’nin Rehber ile ilgili faaliyetlerinde özellikle dolandırıcılığı engellemek başta olmak üzere hizmetleri yürütebilmesi için gerekli olan verileri toplamasındaki meşru menfaatine dayanmaktadır.



İlgili kişinin hakları

MADDE 11 – Herkes, veri sorumlusuna başvurarak kendisiyle ilgili;


a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,


b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,


c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,


ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,


d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,


e) 7 nci maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,


f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,


g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,


ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.


 Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanma ile ilgili talebinizi, Türkçe olarak; veri sorumlusu sıfatıyla Güzellik Rehberi Merkez mah. Lale Sok. No:62 D:7 Kağıthane/İstanbul/Türkiye adresine kimliğinizi tespit edici belgeler ile yazılı olarak iletebilir, bilgi@guzellik.com.tr adresine e-posta olarak veya Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından belirlenen diğer yöntemler ile iletebilirsiniz.


Güzellik Rehberi’nin cevap vermeden önce kimliğinizi doğrulama hakkı saklıdır.


Tarafımıza Başvurunuzda;

a.      Adınızın, soyadınızın ve başvuru yazılı ise imzanızın,

b.      Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için T.C. kimlik numaranızın, yabancı iseniz uyruğunuzun, pasaport numaranızın veya varsa kimlik numaranızın,

c.      Tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresinizin,

d.      Varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon ve faks numaranızın,

e.      Talep konunuzun bulunması zorunlu olup varsa konuya ilişkin bilgi ve belgelerin de başvuruya eklenmesi gerekmektedir.