www.guzellik.com.tr - Güzellik
Eklenme Tarihi: 17/11/2020 kategori: Saç Bakımı Ekleyen: guzellik.com.tr

Uzun Saç Bakımı Nasıl Olmalı ?


Uzun Saç Bakımı Nasıl Olmalı ?

Uzun saçlar her zaman daha dikkat çekici ve hoş durur , ancak uzun saç bakımı oldukça zor ve sabır gerektiren bir bakımdır.Uzun saçlı bayanlar mevsimlere göre saç bakımında daha dikkatli olmak zorundalar , çok çabuk yıpranma ve kırılma yaşayabiliyorlar.Uzun saçlı bayanlar için saçlarına yapabilecekleri saç bakım önerilerini sıralıyoruz...

Uzun Saçlar için Saç Bakımı Önerileri

Bilindiği gibi uzun saçlar daha havalıdır ancak bakımıda bir okadar zordur , yıkama ve kurutma işlemleri genelde oldukça zor geçer , özellikle uzun saçlara sahip bayanlar uyurken saçlarını örgü yada at kuyruğu şeklinde bırakmamalıdır, daha serbest ve rahat bırakmak gerekir aksi halde gerilmeden dolayı saç kaybı yaşanabilir.Saçlarınızın kırılmaması için tel toka yada klips yerine bant yada lastik toka kullanımı daha uygun olacaktır.

Saçlarınızın mutlaka 3 ayda bir kırıklarını aldırmalısınız , saç kırıkları aldırılmazsa çatallaşma sorunu yaşanır ve bu durum görünüm açısından pek hoş olmaz.Saçlarınızı mevcut uzunluğunda tutmayı düşünüyorsanız 1,5-2 ayda bir saçlarınızı uçlarından kestirmeniz iyi olacaktır.

Saçlarınız için fırça kullanımından kaçının , fırçalar genelde saçların kırılmasına neden oluyor ,bunun yerine parmaklarınızla özenle şekil vermeye çalışın yada geniş dişlere sahip bir fırma tercih edin.guzellik.com.tr

Uzun saçlı bayanlar saçlarını ayırırken saç uçlarından başlayıp köklere doğru ilerlemeliler, saçlarınızın doğal yönlerine göre kafanızı bölgelere ayırın ve bu bölümleri ayrı ayrı şekillendirin.

Pamuk yastık kılıflarında, özellikle uyurken fazla dönüyorsanız dönerken saçlarınızın bir bölümü strese maruz kalacak, bir bölümü yastık kılıfına takılacak ve dönerken kırılacaktır. Saten ya da ipekten yapılmış bir yastık kılıfı kullanmanız bu kırılmaları  minimuma indirecek ve takılmaları önlecektir.

Bu İçeriği Bildir

Bir Yorum Yaz


0 Yorum

Mesaj Gönder İletişim Bilgileri

Bloglar Ara

Diğer Güzellik İçerikleri


Kepeği Yok eden Bitkisel Tedaviler
Kepeği Yok eden Bitkisel Tedaviler
Ceviz Kabuğu İle Saç Nasıl Boyanır
Ceviz Kabuğu İle Saç Nasıl Boyanır
Saçlarınızı Ne Sıklıkta Yıkamanız Gerekir?
Saçlarınızı Ne Sıklıkta Yıkamanız Gerekir?
5 Saç Bakım Önerisi
5 Saç Bakım Önerisi
Saçları Gürleştirmek için Ne Yapılmalı?
Saçları Gürleştirmek için Ne Yapılmalı?