www.guzellik.com.tr - Güzellik
Eklenme Tarihi: 27/05/2020 kategori: Sağlık Ekleyen: Güzellik Rehberi

Karantina Döneminde Kilo Alımına Dikkat!


Karantina Döneminde Kilo Alımına Dikkat!

Karantina Döneminde Kilo Almama Yöntemleri

 Herkesi büyük stres ve korku etkisi altına alan bu salgın döneminde karantinada kalmamız en iyi çözüm. Karantina da kalırken de kilo almanız yüksek ihtimaller dahilinde. Bu dönemde kilo almamanız için vereceğimiz önerileri deneyerek hem sağlığınızı hem de kilonuzu koruyabilirsiniz.

İlk olarak kendinize karantina döneminden önceki hayatınızdaki gibi rutinler oluşturun. Bu rutinleri oluşturmak hayatınızdaki belirsizliği ve kaygıyı azaltır. Uyku düzeni bu dönemde çok etkilidir, erken yatmalı ve erken kalkmalısınız. Metabolizmanızın düzeni için uyku düzeniniz çok önemlidir. Eğer yeterli uyku ihtiyacınızı karşılamazsanız vücudunuz yeterli enerjiyi üretemeyeceği için enerjiyi yemeklerden karşılamak isteyecektir. Yemek saatlerinizi belirleyerek metabolizma dengenizi koruyabilirsiniz. Normal rutininiz deki sabah erken saatlerde kahvaltı yapmanız gerekmese de kendinize saat dilimleri belirleyerek bu rutininizi oluşturabilirsiniz. Yemek saatlerinizi belirlediğiniz de ise aralarda sıklıkla yaptığınız atıştırma isteğiniz ortadan kalkacaktır. 

Düzenli Beslenin ve Aktif Olun

Yemek düzeninizi oluşturduktan sonra eğer ailenizle yaşıyorsanız ailenizle, eğer tek yaşıyorsanız tek başınıza farklı farklı sağlıklı besinler yemek için saat dilimi veya yemek öğünü belirleyebilirsiniz. Mutfağa girerek denemek istediğiniz tarifleri deneyebilirsiniz bu hem size keyif verecek hem de zamanınızı alacaktır. Eğer mutfakla en ufak bir bağınız yok ise en kolay yemeklerden başlayıp zorlara doğru deneyerek hem vaktinizi öldürmüş olursunuz hem de yemek yapmanın keyfine ve rahatlığına kavuşabilirsiniz. 

Gereksiz Stoktan Kaçının – Boşa Masraf Yapıp Borca Girmeyin

Alışverişe gideceğiniz zaman yapacağınız alışveriş listesi sadece gerekli malzemeleri içermesi gerekir. Bu hem abur cubur, un, yağ, gibi kilo almanıza sebep olabilecek besinlerin önüne geçer hem de gereksiz stoklamadan kaçınmış olursunuz. 

Yaptığınız liste de daha çok sağlıklı ve yararlı besinler olmalı mesela meyve, sebze ve taze süt ve süt ürünleri gibi şeyler barındırmalı. Unutmayın ki alacağınız abur cuburlar hem sağlığınız için hem de kilolarınız için kötü bir seçenek olacaktır. 

Canınız sürekli olarak fazla yağlı, şekerli, karbonhidratlı besinler isteyecektir ama bunlar yerine proteinleri fazla olan ve yararı olan yiyecekler tüketerek besin değerinizi yüksek tutabilirsiniz. Proteini yüksek olan mesela et, peynir ve yumurta gibi besinleri tüketirken yanında illaki salata koyarak hem sizi tok tutmasını sağlarsınız hem de metabolizmanızı hızlandırmış olursunuz. 

Ara Öğünlerde Meyve Sebze Tüketmeye Çalışın

Almış ve bulundurmuş olacağınız meyve ve sebzeleri atıştırmalık olarak kullanarak kendinizi meşgul edip tok tutmaya çalışabilirsiniz. Bunların yanı sıra yiyeceğiniz kuru yemiş, yoğurt ve süt gibi besinlerde sizi tok tutmakta yardımcı olacaktır. 

Su içmek hayatınızın her döneminde önemli olduğu gibi karantinaya girdiğiniz bu dönemde daha da önemli hale gelecektir. Her gün ihtiyacınız olan 2 litrelik su miktarı iştah kontrolünüz açısından önemli bir etkendir. Karantinadayken evde kendinizi geliştirecek ve eğlendirecek aktiviteler bulun bu sizi meşgul edeceği için kilo almanızı önler ve zaman geçirmenizde yardımcı olur. 

Her Gün 30 Dakika Egzersiz ve Hareket Size İyi Gelecek

Evde kaldığınız her dakika size uyuşukluk ve kilo olarak geri dönecektir bunu engelleyebilmeniz için her gün belirli saatlerde 30 dk egzersiz yapabilirsiniz. Uygulayacağınız düzenli egzersizler iştah kontrolünüzü yapmanıza ve kilo artışınıza engel olacaktır. 

Günlerinizi her ayrıntısıyla planlayın, bir liste oluşturun ve buna eksiksiz uymaya özen gösterin. Normal yaşamınız da evde olduğunuz zaman yapmak istediklerinizi ve yapmayı sevdiğiniz şeyleri yapmaya odaklayın ve zamanınızı yoğunlukla bunlarla harcayın. Boş kaldığınız her an yapabileceğiniz atıştırmalık olabilir ve kilo alabilirsiniz bu yüzden boş vakit harcamayın.


Bu İçeriği Bildir

Yorumlar

Bir Yorum Yaz


0 Yorum

Mesaj Gönder
ARA
İletişim Bilgileri

Haberler Ara

Diğer Güzellik İçerikleri


Hamilelikte Uçuk Neden Çıkar? Bebeğe Zarar Verir mi?
Hamilelikte Uçuk Neden Çıkar? Bebeğe Zarar Verir mi?
Cilt Sağlığı İçin Bu Sebzeleri Tüketin
Cilt Sağlığı İçin Bu Sebzeleri Tüketin
Kriyoterapi (siğil dondurma) tedavisinde başarı oranı çok yüksek
Kriyoterapi (siğil dondurma) tedavisinde başarı oranı çok yüksek
Corona Virüsünde 2. Dalga Her an Gelebilir
Corona Virüsünde 2. Dalga Her an Gelebilir
İşte Dondurmanın 5 Önemli Faydası
İşte Dondurmanın 5 Önemli Faydası